A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Extra krémes rakott krumpli szalonnával sütve: így biztos, hogy nem szárad ki


A szalonnával rakott krumpli sok-sok tejföllel és a tetejére pirított sajttal felejthetetlen egytálétel.


A rakott krumpli szalonnával rétegezve is mennyei fogás, amit gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek. Tegyél rá fehérborban melegített tejszín-tejföl keveréket, és szórd meg az egészet bőven reszelt sajttal!

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 25 dkg füstölt szalonna
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 2.5 dl tejszín
👉 2.5 dl tejföl
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, és hagyd kihűlni.

Közben a szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. A tejfölt keverd össze a tejszínnel, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd, borsozd, fűszerezd egy kevés szerecsendióval, öntsd fel borral, és forrald össze.

Egy tepsit kenj ki vajjal. A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és helyezz belőle egy réteget a tepsi aljára. Erre kanalazd rá a szalonna, a tejszínes szósz és a reszelt sajt felét, önts rá egy keveset a szalonna kisült zsírjából is, majd újabb réteg krumpli, szalonna, szósz és sajt következik. Így folytasd, amíg minden el nem fogy. A tetején sajt legyen. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg az ízei jól összeérnek. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések