A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Először szólalt meg Schobert Norbi üzleti gondjairól: „Cégen belül volt, aki visszaélt a betegségemmel”


Az egykori fitneszguru szeretne mindent rendbe tenni a cége körül. A Covid, sztrókja, az infláció és a rezsiválság is kemény próbatétel elé állította a cégbirodalmat. 

Megszólalt Norbi a cége körüli gondokról. Az egykori fitneszguru minden energiáját a fogyasztó módszerére alapozott, pékséghálózatot, logisztikai vállalkozást, ételkiszállító céget magába foglaló vállalatába ölte. A közel két évtizede mindössze 300 ezer forintból alapított vállalkozásának fénykorában 106 üzlet tartozott a hálózatába: még Szlovákiában is lett Update-bolt. Sőt, a céget a tőzsdén is jegyezték.

Egyre nagyobb forgalom mellett szépen termelt nyereséget is, bár utoljára 2019-ben jelentettek 25 millió forintos pluszt.

A 2021-es évben a nettó árbevétele még meghaladta a 2,31 milliárd forintot, de ekkor már 135 millió forint mínusz volt az adózott eredmény.

Az elmúlt év végén beszállítási problémák voltak, amit logisztikai gondokkal magyarázott. Kisebb helyre költöztek, az Update-birosalom az elmúlt hónapokban a harmadára csökkent: már csak 32 üzlet van nyitva hazánkban, valamint 4 Szlovákiában - írta a lap. Bizonyos termékeket továbbra sem lehet kapni, sok helyen a meglévő raktárkészletet élik fel.

– Szomorú ezt látni, mert fantasztikus rendszer volt, jó ötleteken alapult, és Norbi jó csapatot épített maga köré. Lassú folyamat volt a leépülés, de voltak látható jelek, ritkult az árukészlet, kevesebb termék érkezett. Százmillió forint feletti forgalomkiesést jelenthetett, kérdés, helyreállítható-e még ez a rendszer - értesült egy volt munkatárstól a lap.

A Blikk meg is kereste Schobert Norbit, aki azt mondta, hogy a magán-, de az üzleti életét tekintve is nehéz éveken van túl, de rendbe szeretne tenni mindent:

– Az első csapás a koronavírus járvány volt. Majd jött a sztrókom, és sajnos, cégen belül volt, aki visszaélt a betegségemmel. Majd jött a rezsiválság, az élelmiszerinfláció, ami még tovább csökkentette a boltok számát. Most egy komoly befektető állt a cégem mögé, teljes reorganizáció zajlik.

Eddig kizárólag franchise-rendszerben működtünk, de mostantól lesznek saját boltok is. Rengeteg új termék jön, nem csak Update. Logisztikai váltás is történt. Komoly váltáson megy át a cég, és mindenben benne vagyok, a további részletekről azonban nem beszélhetek - mondta.

Norbi már látja a kiutat ebből a nehéz helyzetből, és szerinte a napokban több, nemrégiben bezárt üzlet is újra kinyit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések