Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egytojásos bögrés diós süti: tíz perc munka, és mehet a sütőbe


Az egytojásos bögrés diós süti elkészítése igazán nem kíván profizmust.


Ha valami egyszerű, ám csodás édességre vágysz, az egytojásos bögrés diós sütit készítsd ma el. A legegyszerűbb kevert tésztából készül, semmi különleges hozzávalót nem igényel, az eredmény mégis mennyei.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 tojás
👉 1 bögre liszt
👉 1 bögre darált dió
👉 1 bögre cukor
👉 1 bögre tej
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 bögre olaj
👉 darált dió a tetejére
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A tojást verd habosra a cukorral. Hogy igazán jó eredményt érj él, ehhez percekig verd a robotgép legmagasabb fokozatán, amíg a térfogata megnő, kifehéredik, és habos állaga lesz. Add hozzá a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a darált diót, végül a sütőporral elkevert lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tepsiben, szórd meg a tetejét durvára darált dióval, és told 180 fokos sütőbe 25 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések