A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy teherautó belehajtott a krematóriumnál várakozó tömegbe Kínában - 17 halott


Teherautó rohant bele egy krematórium mellett várakozó tömegbe vasárnap Kína délkeleti részén, a balesetben tizenhét ember meghalt, és huszonketten megsérültek. Helyi sajtójelentések szerint a tragédia röviddel szombat éjfél után történt a Csianghszi (Jiangxi) tartománybeli Taoling faluban. 

A baleset okát vizsgálják. A krematórium épülete mellett összegyűlt emberek arra vártak, hogy másnap bejuthassanak az épületbe. Sajtóhírek szerint a gyászolók egy sátrat is felállították maguknak az út mellett, ebbe csapódhatott bele egy kamion.

Bár hivatalosan nem közölnek Kínában adatokat arról, hogy a korlátozások egy hónappal ezelőtti feloldása óta naponta hány embert betegít meg a koronavírus, szemtanúk arról számolnak be, hogy a kórházak és a krematóriumok túltelítettek a kórokozó gyors terjedése miatt. Becslések szerint az utóbbi hetekben több tízezer ember halhatott meg a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések