Ropogós külső, puha belső, izgalmas töltelék: az egészben sült krumpli tökéletes vacsora.
A héjában sült krumpli a hideg téli esték kedvenc étele. Anno nagyanyáink sóval, vajjal vagy kacsazsírral ették. Az angolok sütve, különféle finomságokkal töltve készítik, úgy még tartalmasabb és izgalmasabb. A jacket potato pubokból indult világhódító útjára. Otthon is könnyű összedobni, sok munka nincs vele, de azzal számolj, hogy körülbelül egy órán át kell sütni. Tálaláskor tejfölt is kínálhatsz hozzá.
Hozzávalók
👉 4 db nagyobb krumpli
👉 10 dkg bacon
👉 10 dkg cheddar sajt
👉 2 szál újhagyma
👉 3 evőkanál olaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, villával több helyen szurkáld meg, és rakd zsiradékkal kikent tepsibe. Az olajat keverd össze sóval és a borssal, majd dörzsöld be vele a krumplit. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül egy órán át. Ha a héja ropogós, a közepe pedig puha, kiveheted a sütőből.
Közben a bacont vágd csíkokra, pirítsd meg, a sajtot pedig reszeld le. A krumplikat kicsit pihentesd, majd vágd be hosszában. Szórd meg a pirított baconnel, sajttal és újhagymával, majd melegen tálald.
0 Megjegyzések