A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csak a szerencsének köszönhetően élte túl a csákányos támadást a kunszenti férfi


Elhangoztak a perbeszédek, ítélet azonban február elején várható abban a büntetőügyben, melyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség társtettességben elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy kunszentmártoni testvérpárral szemben. A fivérek, az utolsó szó jogán elhangzott megbánást tanúsító beszédük alatt elsírták magukat, a másodrendű vádlott néhány órával korábban pedig még kellemes karácsonyi ünnepeket is kívánt a január 24-i tárgyalás résztvevőinek. 


Közel három évvel ezelőtt, 2020. május 27-én, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség társtettességben elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a kunszentmártoni testvérpárral szemben, akik csákánnyal és egy vaskos fadarabbal felfegyverkezve vettek elégtételt egyikük korábbi sérelme miatt. Csak a szerencsés véletlennek tudható be, hogy a vádlottak által megtámadott férfi nem halt bele sérüléseibe.

A Szolnoki Törvényszéken zajló per január 24-i tárgyalási napja mindenki számára különleges meglepetéssel kezdődött. A másodrendű vádlott, az idősebb testvér, kellemes karácsonyi ünnepeket kívánt a teremben tartózkodóknak, különös tekintettel dr. Hernádi Ildikó bírónőnek szánva jókívánságait.

Ezt követően, néhány irat ismertetése után az ügyész megtartotta vádbeszédét. Aszerint a testvérpár tagjai meglátogatták egyik „barátjukat", akivel előző este egy nyilvános szórakozóhelyen verekedésbe kerültek. A tárgyalások során kiderült, hogy a büntetőügy összes szereplője, vádlottak, sértett, szemtanú – szakértők által is bizonyítottan a bűncselekmény elkövetésének idejéig –, mind, mind, évek óta alkohol- és kábítószer-függőségben élték mindennapjaikat Kunszentmártonban. Ez irányú betegségük alkalom adtán barátokká, olykor ellenségekké formálta őket. E pszichés fordulat vezethetett ehhez a tragédiához is. Az ügyész fenntartotta korábbi állásfoglalását: társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a testvéreket.

A vádlottak védői külön-külön is vitatják és megalapozatlannak tartják a társtettesi és az emberölési „minősítést". Véleményük szerint a bizonyítási eljárás és szakértői megállapítások arra következtetnek, hogy a cselekmény nem emberölésre irányult, illetve, hogy a szándékközösség nem valósult meg. Álláspontjuk szerint életveszélyt okozó súlyos testi sértésnél nem történt jogilag terheltebb esemény.

Az ügyész tíz éven belüli végrehajtandó börtönbüntetést kért a vádlottakra, míg a védők elsősorban felfüggesztett szabadságvesztésre tettek indítványt. Az utolsó szó jogán megszólaló fivérek és a hallgatóság soraiban ülő családtagjaik egyaránt sírva jelezték az őszinte bűnbánatot.

Dr. Hernádi Ildikó bírónő február 7-re napolta el az ítélethozatalt...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések