A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Céklával és krumplival sült csirkecomb: a házi páctól igazán finom a hús


Nem egészen egy óra alatt fenséges ebédet varázsolhatsz az asztalra. A csirkecombbal együtt sül a zöldségköret is, ami így sokkal ízletesebb lesz.


A könnyű, finom és gyorsan elkészíthető sült csirkecomb a legváltozatosabban kerülhet az asztalra. Lehet hétköznapi vacsora, felturbózva pedig akár ünnepi ebéd is. A szokásosnál szaftosabb, omlósabb lesz a hús, ha pácban pihenteted legalább néhány órán át. Ne bolti fűszerkeveréket vásárolj, dobd össze inkább otthon a pácot percek alatt. A krumpli mellé tegyél szuperegészséges céklát is! Ha marad a pácléből, locsold meg vele a tepsibe tett zöldségeket.

Hozzávalók

👉 6 db csirkecomb
👉 50 dkg krumpli
👉 2 db közepes cékla
👉 1 db vöröshagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 db babérlevél
👉 1.5 dl vörösbor
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
👉 kakukkfű

Elkészítés:

Az olívaolajat, az átpréselt fokhagymát, a sót, a borsot és a kakukkfüvet keverd össze egy tálban. A csirkecombokat tisztítsd meg, és kend be a fűszeres olajjal. Letakarva tedd a hűtőbe legalább négy órára.

Közben a zöldségeket pucold meg, a céklát és a krumplit vágd hozzávetőleg egyforma darabokra, és a combokkal együtt rendezd tepsibe. Önts alájuk bort, rakj a hús és a zöldségek mellé babérlevelet és a feldarabolt vöröshagymát. Fedd le alufóliával, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 30 percig, közben forgasd át a húst. A végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg a combokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések