Hirdessen itt

Bűncselekmény áldozata lett az eszteregnyei férfi (videó)


Információink szerint egy szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit holtan találtak szerdán este Eszteregnyén, Petőfi utcai házában, erőszakos bűncselekmény áldozata lett. A helyszínen a rendőrség jelenleg is nagy erőkkel dolgozik - írja a zaol.hu. 

Az esettel kapcsolatban a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Sznopek Veronika elmondta: A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján január 11-én szerdán az esti órákban holtan találtak egy férfit Eszteregnyén. A zalai rendőrök azonnal a helyszínre mentek és megkezdték a helyszíni és halottszemlét. A kirendelt orvosszakértő elsődleges megállapítása szerint a 66 éves férfi halálát idegenkezűség okozta. Az eset körülményeit a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.

Azonnal a helyszínre siettünk, ahol Kele Lajos polgármester nyilatkozott, aki, mint mondta,  58 éve lakik Eszteregnyén, de eddig ilyen eset nem történt.

- Iván, az áldozat még a délszláv háború idején költözött a feleségével és két gyermekükkel a faluba - mondta. - Az önkormányzatunkkal kapcsolatba nem kerültek, segélyt nem kértek, mindig tisztességesen dolgoztak, volt munkahelyük, rendezett körülmények között éltek. A férfi elvált a nejétől, aki elköltözött tőle, és aztán a két gyermek is így tett. Nyugdíjas lett, de mellette is dolgozott a horvát határ közelében egy varrodában. Zárkózottabb életet élt, nem folyt bele a közösségi rendezvényekbe se. A népszámlálás idején nehezen értük el, havonta csak néhány napot töltött a Petőfi utcai házában. Tudomásunk szerint az egyik hozzátartozója nem érte el már napok óta telefonon, ezért szerda este a fia kopogtatott az ajtaján, de nem tudott bejutni, ezért kérte a hatóságok intézkedését, akik miután bejutottak, megtalálták a holttestet.

Kele Lajos elmondta: a településen jelenleg nyolc térfigyelő kamera figyeli az utcákat, a csomópontokat, a rendszert a jövőben további hat eszközzel bővítik. A mostani állománnyal a faluba érkező s onnan távozó autókat is jól nyomon lehet követni, így a közbiztonság terén is előreléphetnek.

A háznál jelenleg is dolgoznak a rendőrség munkatársai, s az utcában egyre több a bámészkodó járókelő, sokan csak találgatták, mi történhetett a négy fal között. Az ingatlan előtt egy fiatalember, az áldozat fia könnyes szemmel figyeli az eseményeket. Annyit elmondott: mivel másutt él, a múlt héten szombaton találkozott édesapjával, akinek a holttestét a szobában találták meg, de hogy mi történt, későbbi vizsgálat derítheti ki.

Az elhunyt férfi közvetlen szomszédjában a tősgyökeres eszteregnyei Gyura Béláné él, aki szerint Iván zárkózott volt, nem nagyon jött ki a házból.

- Azért segített, olykor, ha szóltam neki, lekaszálta a kertet - mondta. - Békésnek annyira nem mondhatnám, bár semmi hangos szóváltást nem hallottam. Alig beszélt magyarul, de a kollégái segítőkész emberként ismerték. Egyedül élt, de nagykanizsai barátnője volt, viszont nem láttam gyakran itt a nőt. Olyat láttam, hogy a hölgy csöngetett, ám az Iván csak nem engedte be. Lehet, hogy már nem akart vele élni...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések