A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az enyhe idő miatt bezárt az eplényi sípálya, Mátraszentistván kitart


A napok óta tartó, szokatlanul enyhe időjárás miatt leromlott az eplényi sípályák állapota. Mivel fagy sincs, hóágyúzni sem lehet, így az üzemeltetők nem tudják helyreállítani a pályákat. 

Ezért

január 4-től átmenetileg, a tartós lehűlés megérkeztéig lezárják a síarénát.

„Amint tudunk havat készíteni, újra kinyitunk és visszavárunk minden havas sport rajongót” – olvasható az üzemeltetők Facebook-posztjában, amit a 24.hu vett észre.

Több európai országban is gondot okoznak a hőmérsékleti rekordok. Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Lengyelországban, Olaszországban és Csehországban több síparadicsom ki sem tudott nyitni a karácsony óta tapasztalt nagy meleg miatt.

A Sielok.hu oldala szerint Magyarországon egyedül a Mátraszentistváni sípark működik. „Minden lapát hóért megküzdünk! Mindent megteszünk hogy nyitva maradhassunk a téli szünetben!” – írják a sípark Facebook-oldalán.

Mivel az előrejelzések szerint erősebb lehűlés nem érkezik a következő napokban, a meglévő hómennyiséggel és kedvezményes előszezoni jegyárakkal üzemelnek. Hóágyúzni Mátraszentistvánon sem tudnak, de a bejegyzés szerint az éjszakai fagyok segíthetnek az állag megőrzésben.

Az Eplényi Síaréna Vibe Park december 14-én nyitott meg ebben a szezonban, akkor 70 centi ropogós hóval várták a síelőket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések