A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Egyesült Királyságban több mint 260 ezer ember vallja magát transzneműnek


Első alkalommal készült népszámlálás a lakosság szexuális irányultságára vonatkozóan. 

Úttörő népszámlálási adatokat tettek közzé Angliára és Walesre vonatkozóan, amelyekből kiderül, hogy az Egyesült Királyságban több mint 260 000 ember vallja magát transzneműnek.

A jelentés eredménye szerint mintegy 1,5 millió ember (3,2 százalék) válaszolta, hogy LMBQ+ orientációval azonosítja magát, míg 43,4 millió ember (89,4 százalék) heteroszexuálisnak vallotta magát.

A feltett kérdés a következő volt: „Az alábbiak közül melyik írja le legjobban az Ön szexuális irányultságát?”.

A kérdésre a heteroszexuális, a meleg vagy leszbikus, a biszexuális vagy az egyéb szexuális irányultság közül lehetett választani.

A 1,5 millió ember közül összesen 748 ezren vallották magukat melegnek vagy leszbikusnak, 624 ezren biszexuálisnak, 165 ezren pedig az „egyéb szexuális irányultságot” választották.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal pénteken tette közzé az évtizedenként egyszer megjelenő jelentés eredményeit, amelyek

első alkalommal tartalmaznak statisztikát a lakosság szexuális irányultságáról és nemi identitásáról.

A jelentés szerint a 45,7 millió válaszadó közül 262 ezren válaszoltak nemmel az önkéntes kérdésre: „Az a nem, amellyel jelenleg azonosul, megegyezik-e a születésekor regisztrált nemével?”.

A válaszadók közül összesen 118 ezren nem részletezték, hogy miként azonosítják magukat.

Az összes válaszadó közül 48 000-en transz férfiként – és ugyanennyien transz nőként – azonosították magukat. Ezen adatrögzítésen belül 30 ezren azonosították magukat nem binárisnak, és 18 ezren írtak más nemi identitást a népszámlálás szerint.

Nem meglepő, hogy ez a felmérés éppen Londonban készült, ahol a legmagasabb az LMBTQ+ emberek aránya.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések