A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ásóval, vasrúddal, baltával támadtak


A ház ablakait betörték és téglát, köveket, dobáltak be. 

Tizennégy vádlott, öt sértett, 1.2 millió forint kár – ez a mérlege annak a családok közötti verekedésnek, mely miatt most emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Azt mondta, levágja a fejét

A vádirat lényege szerint 2021. április 2-án, nagypénteken a vádlottak tizennégy tagból álló családja születésnapot ünnepelt, s nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Ünneplés közben arra lettek figyelmesek, hogy az egyik vádlott és az egyik sértett fiai az utcán összeverekedtek, de két férfi megbeszélték a történteket. Nem gondolta azonban ilyen békésnek a konfliktus rendezését az ünneplő család feje, aki ittasan megjelent a sértett háza előtt, az egyik fiatalkorú fiát pedig hazaküldte késért, mondván, le akarja vágni a sértett fejét. Amikor a fiú visszatért, apja a késsel hadonászni kezdett, rátámadt a sértettre és annak családjára.

Dulakodtak, majd a másik tizenhárom vádlott is megjelent a helyszínen és támadólag léptek fel. A sértettek behúzódtak az udvarukra, majd a lakásukba hátráltak. Az ittasan kiabáló, ásóval, baltával, vasrúddal, lapáttal felszerelkezett vádlottak a drótkerítést letaposva elözönlötték az udvart, és a sértett családtajgaira támadtak. Köveket, üvegeket dobáltak a ház felé, s az udvaron bántalmazták a sértettet és néhány családtagját.

Életveszélyes sérülés

Amikor behúzódtak a házba, a vádlottak a bezárt ajtón lyukat ütöttek, az ajtón belül állókat az ásó hegyével többször elérték, megszúrták, megvágták, megütötték. A vádlottak a ház összes ablakát betörték és téglát, kerékpárt, köveket, fadarabokat dobáltak be. Nem úszta meg a sértett gépkocsija sem, azt a vádlottak összetörték. Összesen 1.2 millió forint kárt okoztak a vádlottak a sértetteknek. A legidősebb sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett,  hogy életveszélyes állapotba került, négy családtagja megúszta enyhébb sérülésekkel. A vádlottak közül négyen könnyebben megsérültek, de azt nem lehetett megállapítani, hogy őket ki bántalmazta.

Az ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal, rongálással, magánlaksértéssel, továbbá életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint súlyos testi sértés kísérletével vádolja a vádlottakat. A főkolomposok 3-4 év közötti börtönbüntetésre, a többiek rövidebb tartamú felfüggesztett börtönbüntetésre számíthatnak, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek és nem kérik a tárgyalás megtartását – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések