A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álomfinom diós tekercs leveles tésztából: aszalt gyümölcsök kerülnek a töltelékbe


A leveles tésztából készült diós tekercs töltelékébe most aszalt gyümölcsök kerülnek.


Pillanatok alatt készíthetsz fantasztikus diós tekercset leveles tésztából aszalt gyümölcsökkel. Jól mennek hozzá a különböző fűszerek, és a házi baracklekváros alap is. Ha fagyasztott tésztát használsz, elkészítés előtti este vedd ki a mélyhűtőből, hogy lassan olvadjon fel.

Hozzávalók

👉 30 dkg ízlés szerinti aszalt gyümölcs
👉 15 dkg darált dió
👉 5 dkg porcukor
👉 2 evőkanál sárgabaracklekvár
👉 1 csomag leveles tészta
👉 1 mokkáskanál fahéj
👉 1 mokkáskanál gyömbér
👉 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
👉 2.5 dkg olvasztott vaj a kenéshez
👉 kristálycukor a szóráshoz

Elkészítés:

A leveles tésztát terítsd ki, ha szükséges, nyújtsd ki, majd kend meg baracklekvárral. A darált diót keverd össze a cukorral és a fűszerekkel, és szórd meg vele a tésztát. Az aszalt gyümölcsöket aprítsd fel, oszd el őket a dió tetején, és az egészet tekerd fel, mint a bejglit. Helyezd el a tekercset sütőpapírral kibélelt tepsiben. A vajat olvaszd fel, és kend meg vele a süti tetejét és oldalát, és szórd meg kevés kristálycukorral. 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd aranyszínűre. Ha kész van, várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések