A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A természet gazdag kínálata savas refluxra – kamillatea, almaecet, gyömbér


A savas reflux egy rendkívül kellemetlen betegség, hiszen ilyenkor a gyomorsav a nyelőcsőbe kerül, ami égő, kaparó érzést okoz a torokban. Szerencsére nem szükséges gyógyszereket szednünk erre a problémára, hiszen a természet nagyon sok kincset ajánl fel erre a panaszunkra. Mutatjuk is, melyek ezek. 

A kamillatea nagyon hatékony lehet a savas reflux természetes kezelésében. Mindenképpen este, lefekvés előtt legalább félórával fogyasszon el egy csésze kamillateát, ha savas refluxszal küzd. A kamillatea nyugtató és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, emellett csökkenti a gyomorsav mértékét és segít az egészséges bélrendszer fenntartásában.

Egyes táplálékok fokozzák a savas reflux panaszait. Ezeket mindenképpen kerüljük el, ha nem szeretnénk a kellemetlen tünetektől szenvedni. Melyek ezek a táplálékok? Például ebbe a kategóriába tartozik a paradicsom, a fokhagyma, a hagyma, a csokoládé, az alkohol és a koffein.

Az almaecet rendszeres fogyasztása is segíthet azoknak a személyeknek, akik savas refluxban szenvednek. Keverjen el pohár vizet és egy evőkanál almaecetet, majd fogyassza el. Minden étkezés előtt meg lehet inni ebből a keverékből egy-egy pohárral.

A savas refluxban szenvedő betegek gyakran panaszkodnak nyelőcsőfájdalomtól. Nem is csoda, hiszen a gyomorsav tönkreteszi a nyelőcsövet, legalábbis nagyon megviseli azt. A nyelőcsövet nagyon hatékonyan képes megnyugtatni az Aloe vera ital. Nemcsak a nyelőcső megnyugtatásra alkalmas ez a gyógynövény, hanem a gyomorban kialakuló gyulladás csökkentésére és megszüntetésére is.

Ilyen téren a gyömbérre is számíthatunk, hiszen nagyon hatékony a gyulladás csökkentésében. Mindemellett a savas reflux egyéb kellemetlen tüneteinek a csillapításában is aktívan részt vesz. A gyömbért fogyaszthatjuk teaként. Hogyan készítsük el? Hámozzunk meg egy ujjnyi gyömbért, közben tegyünk fel vizet forrni. Ezután húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a lereszelt gyömbérgyökeret és hagyjuk állni 15 percig, majd fogyasszuk el. Le is szűrhetjük a teát, de nem szükséges.

A szódabikarbóna csökkenti a felesleges sav termelődését. Keverjünk el egy pohár vízben egy teáskanál szódabikarbónát, majd igyuk meg étkezést követően.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések