A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A rendőröket baltával, a TEK-eseket kalapáccsal fenyegette egy Heves vármegyei férfi


A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte annak a férfinak az őrizetét, aki egy korábbi, rendőrök ellen irányuló erőszakos cselekménye miatt vele szembeni intézkedés során, egy a kezében lévő kalapáccsal ismét rendőrökre támadt.


A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye alapján a Heves vármegyei férfi 2022 novemberében egy másik állam magyarországi nagykövetségének budapesti épületét vésővel és egy baltával rongálta, amikor vele szemben a helyszínre kiérkező rendőrök intézkedést kezdeményeztek és felszólították, hogy a cselekményét hagyja abba. A 40 éves férfi azonban a kezében tartott baltával a rendőröket fenyegetve támadólag megindult feléjük. Az intézkedő rendőrök könnyfakasztó gázt használtak az elkövetővel szemben, majd testi kényszert alkalmazva megtörték az ellenállását. Ez miatt a férfival szemben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el.

Mint írják, a férfi a rendőrök fenyegetésével azonban nem hagyott fel, és több fenyegető üzenetet küldött elektronikus úton az egyik rendőrkapitányság rendőreinek. Ezen adatokra figyelemmel a nyomozó ügyészség a Terrorelhárítási Központ közreműködésével január 20-án kutatást tervezett végrehajtani a férfi lakóhelyén és őt gyanúsítotti kihallgatása érdekében elő akarta állítani a nyomozó ügyészséghez. A férfi a lakóhelyén megjelenő rendőröket nyomban az intézkedés megkezdésekor a kezében lévő kalapáccsal fenyegetni kezdte, majd a kalapácsot nagy erővel a közéjük dobta. A támadásban személyi sérülés nem történt. A regionális nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítotti kihallgatását követően indítványozza letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a bíróság várhatóan hétfőn dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések