A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A migránsoknak köszönhetően történelmi csúcson Németország lakossága


84 millió fölé emelkedett Németország lakossága 2022-ben a szövetségi statisztikai hivatal friss adatai szerint. Tavaly év végén 84,3 millióan laktak Németországban, 1,1 millióval többen, mint egy évvel korábban. Sohasem volt ennél nagyobb az ország lakossága év végén. 

A népességnövekedés annak köszönhető, hogy a vándorlási mérleg – a be- és a kivándorlók száma közti különbség – többlete meghaladta a születési mérleg deficitjét, vagyis a bevándorlás ellensúlyozta azt, hogy többen haltak meg, mint amennyien születtek.

A számítások szerint 1,42-1,45 millióval több bevándorló érkezett Németországba, mint ahányan külföldre költöztek onnan. A nettó bevándorlás így nagyjából megnégyszereződött az egy évvel korábbi 329 163 főhöz képest, és magasabb volt, mint az összehasonlítható vizsgálatok 1950-es kezdete óta bármikor. A bevándorlók többsége Ukrajnából érkezett háborús menekült, de a más országokból származók bevándorlása is jelentősen nőtt.

Németországban 2022-ben is kevesebben születtek és többen haltak meg, mint egy évvel korábban. A születések száma az anyakönyvi hivataloktól beérkezett jelentések alapján 735 ezer és 745 ezer között lehetett, 7 százalék körüli mértékben csökkent az egy évvel korábbi 795 492-höz képest. A halálozások száma viszont 4 százalékkal emelkedett, 1,06 millió volt, szemben a 2021-es 1 023 687-tel. (

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések