A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legomlósabb fokhagymás szűzpecsenye: így lesz a hús igazán puha


A szaftos fokhagymás szűzpecsenye amilyen egyszerűen elkészül, olyan elegáns és finom.


Hétvégére vagy ünnepi alkalmakra tökéletes választás a szaftos fokhagymás szűzpecsenye. Kevés munkával készül, nem kell hozzá profi szakácsnak lenni, az eredmény pedig mindenkit lenyűgöz majd. A legszaftosabb, legpuhább hús titka annyi, hogy előbb körbe kell az oldalát serpenyőben pirítani, és csak utána betenni a tepsibe, így az összes nedv benne marad.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 duci gerezd fokhagyma
👉 2 sertésszűz
👉 1 dl olaj
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A szűzpecsenyékről óvatosan vágd le a hártyákat egy éles késsel, a húst pedig szórd meg sóval és borssal. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel és a kakukkfűvel, fektesd a húst ebbe a páclébe, és így pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

A pácolási idő leteltével vedd ki a húst a pácból, és egy száraz serpenyőben nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts rájuk kérget. Emeld át őket egy tepsibe, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 15-20 percre. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd pihenni tíz percig, és csak utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések