A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

,,A családomért bárkit megölök” – kiabálta a pultos fejéhez légfegyvert tartó férfi


Légfegyvert tartott az egyik orosházi italmérő hely pultosának fejéhez egy 52 éves büntetlen előéletű férfi még tavaly nyáron. Más életét, testi épségét, egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezésének látszatát keltve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat ellene az Orosházi Járási Ügyészség. 

A férfi tavaly július 20-án, a hajnali órákban az egyik orosházi italmérő közelében talált egy engedély nélkül tartható gáz-légpisztolyt a hozzá tartozó tárral és benne 7 darab lőszerrel, melyet magához vett anélkül, hogy tisztában lett volna a fegyver tulajdonságaival. Ezt követően erősen ittas és felindult állapotban, mezítláb és félmeztelenül érkezett meg a sörözőhöz, ahonnan korábban tanúsított botrányos viselkedése miatt kitiltották, és – a fiát az italmérőben ért korábbi inzultus miatt – hangosan üvöltözve elővette a nadrágzsebéből a légfegyvert, és azt a söröző előtti teraszon tartózkodó két vendég szeme láttára a pultosként dolgozó férfi felé fordította, miközben azt kiabálta, hogy a „családomért bárkit megölök.” 

A sértett és a két vendég – akik lőfegyvernek vélték a férfinál lévő légfegyvert – nagyon megrémültek, mert a férfi magatartása azt a látszatot keltette, hogy le akarja lőni a pultost, annál is inkább, mivel a férfi közvetlenül annak fejéhez szegezte a fegyvert, miközben folyamatosan kiabált. A pultos és az egyik vendég próbálta megnyugtatni, és rávenni őt arra, hogy adja át a fegyvert, aki azonban ennek nem tett eleget. Ebben a helyzetben az egyik vendég – megőrizve hidegvérét – felállt, a pultos felé fordult, és kért tőle egy felest. Ettől a férfi annyira meglepődött, hogy leengedte a fegyvert, mire a sértett a vendéggel együtt bement a kocsmába, telefonálni azonban nem tudtak, mivel a „fegyveres” folyamatosan szemmel tartotta őket. A vendég férfi ekkor hazakerékpározott, és otthonából értesítette a rendőrséget.

A járási ügyészség a férfi beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje és kobozza el tőle a légpisztolyt, valamint a hozzá tartozó tárat és lőszereket. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések