A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zserbógolyók egyszerűen, sütés nélkül: fényes és roppanós csokimáz vonja be


Ha nem szeretnél sokáig pepecselni idén a karácsonyi zserbóval, a sütés nélkül készülő zserbógolyó számodra a tökéletes választás.


A sütés nélkül készülő zserbógolyóban minden benne van, ami hagyományos nagy testvérében: a darált dió, a sárgabaracklekvár és a roppanós csokimáz. Nagy előnye, hogy az egész napos munkát alig húsz perc alatt kiválthatod vele, utána pedig foglalkozhatsz a menü többi részével vagy a fa díszítésével.

Hozzávalók 15 darabhoz

👉 20 dkg darált dió
👉 10 szem aszalt sárgabarack
👉 8 dkg porcukor
👉 5 dkg darált keksz
👉 2 evőkanál sárgabaracklekvár
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 1 evőkanál rum
👉 15 dkg étcsoki a bevonathoz

Elkészítés:

A darált kekszet, a darált diót, az apróra vágott aszalt sárgabarackot, a porcukrot és a kakaóport tedd egy tálba. Adj hozzá fokozatosan, kanalanként annyi lekvárt, hogy jól gyúrható masszát kapj, végül keverd bele a rumot is. Formázz belőle golyókat.

A mázhoz a csokit gőz fölött olvaszd fel, és hempergesd meg benne a golyókat. Még egyszerűbb megoldás, ha rácsra állítod őket, és így csorgatod rájuk a csokit. Tedd a zserbógolyókat néhány órára hideg helyre, amíg a bevonat megszilárdul rajtuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések