A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zabpelyhes bundában sült rántott csirkemell: sütőben sütve egészséges is


A zabpelyhes bundában sült rántott csirkemell sütőben is ropogós lesz.


A rántott csirkemell zabpelyhes bundában sütve is ellenállhatatlan. Nem is szükséges hozzá bő olaj, sütőben sütve is fantasztikus. Még ropogósabb lesz a bundája, ha nem egész tojásba, hanem csak fehérjébe mártod.

Hozzávalók

👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 2 evőkanál zabpehely
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 mokkáskanál bazsalikom
👉 1 mokkáskanál oregánó
👉 1 mokkáskanál kakukkfű
👉 1 mokkáskanál szárított petrezselyem
👉 1 tojásfehérje
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, dörzsöld be sóval és borssal, és letakarva tedd be a hűtőbe egy órára. Egy tányérban keverd össze a zabpelyhet a liszttel, a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel és a szárított petrezselyemmel. A csirkeszeleteket mártsd bele először a tojásfehérjébe, utána a lisztes keverékbe, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg a tetejüket egy kevés olívaolajjal, és told 190 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a panír ropogósra pirul, a hús pedig omlósra sül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések