Ezzel a gombás, paradicsomos tésztával alig van munka, ráadásul gluténmentes változatban is könnyen elkészítheted.
Villámgyorsan elkészülő és nagyon finom a gombás-paradicsomos tészta. Bármilyen tésztából készítheted, de érdemes olyan fajtát választani, aminek a réseibe könnyen belekúszik a mártás, mint például a fussilli, vagyis az orsótészta. Ha bármilyen okból kerülöd a lisztet, gluténmentes tésztából is tökéletes lesz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg gomba
👉 40 dkg sűrített paradicsom
👉 30 dkg (gluténmentes) orsótészta
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis hagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből egy keveset tegyél félre.
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon párold puhára. Közben a gombát szeleteld fel, add a már puha hagymához, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és pirítsd le. Add hozzá a zúzott fokhagymát, ezzel pirítsd még egy percig, majd öntsd fel a sűrített paradicsommal, ízesítsd oregánóval, keverd össze, forrald fel, majd azonnal vedd a lángot kicsire, és húsz perc alatt főzd össze a mártást. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígítsd. Végül forgasd bele a kifőtt tésztát.
0 Megjegyzések