Ezzel a mennyei mascarponés csokihabbal mindössze tíz perc munka van, az eredményért pedig mindenki odáig lesz.
Ha szívesen készítesz gyors pohárkrémeket, a mascarponés csokihab a te recepted. Mindössze tíz perc munka van vele, utána pedig poharakba adagolva a hűtőben várja ki, amíg összeérnek az ízei.
Hozzávalók 4 pohárhoz
👉 20 dkg étcsoki
👉 10 dkg mascarpone
👉 5 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A csokiból egy kockát tegyél félre, a többit olvaszd fel, A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgájához add hozzá a cukrot, és robotgéppel keverd addig, amíg teljesen kifehéredik. Ekkor add hozzá a mascarponét, az olvasztott csokit, ezeket még robotgéppel keverheted el vele, végül óvatosan, több részletben forgasd össze a tojásfehérjével. Adagold poharakba, reszeld a tetejére a félretett csokit, és tedd a hűtőbe legalább két órára.
0 Megjegyzések