A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vajpuha csirkecombok citrommal és gyömbérrel sütve: hagymaszeletek is pirulnak mellette a sütőben


Vajpuha csirkecombok citrommal és gyömbérrel sütve: hagymaszeletek is pirulnak mellette a sütőben.


A citrom és a gyömbér fantasztikus párost alkot a sült csirkecomb mellé. A sütés végén egy kevés mézet is csorgass rá, így még jobban kijön a különböző ízek mennyei harmóniája. A húst sütés előtt egy-két órával fűszerezd be, és így pihentesd a hűtőben.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 egész csirkecomb
👉 5 dkg vaj
👉 3 dkg friss gyömbér
👉 2 evőkanál méz
👉 1 vöröshagyma
👉 1 lila hagyma
👉 1 citrom
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy-két órára pihenni. A pácolási idő leteltével a vajat olvaszd fel, és öntsd egy tepsibe. Tedd mellé a bepácolt csirkecombokat. A hagymákat pucold meg, negyedeld fel, és tedd a tepsibe a hús mellé. Reszeld rá a gyömbért, locsold meg fél citrom kifacsart levével, fedd be a másik fél felkarikázott citrommal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, kend meg a húsokat mézzel, és most már letakarás nélkül süsd őket további negyedóra alatt pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések