A sertéskarajhoz nagyon jól megy az illatos narancs, vajban sütve pedig még omlósabb lesz.
Ez az omlós, narancsos sertéskaraj gyorsan elkészülő, pazar téli ebéd vagy vacsora lehet. Még finomabb, ha a húsra vajon sütsz kérget.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 szelet sertéskaraj
👉 2 narancs
👉 2 evőkanál vaj
👉 1.5 dl alaplé
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A sertéskarajt klopfold ki, és szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal. Egy serpenyőben olvassz vajat, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget a hús mindkét oldalára, és szedd ki.
A hagymát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyiknek a hús pirult, szükség esetén még egy kis vaj hozzáadásával párold a hagymát puhára. A narancsot közben hámozd meg, a hártyáit húzd le, a gyümölcsöt darabold fel. Add a puha hagymához, öntsd fel alaplével, tedd vissza bele a húsokat, és letakarva tíz perc alatt párold omlósra az egészet.
0 Megjegyzések