A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vajon sült omlós sertéskaraj naranccsal: téli hangulatú, illatos ebéd


A sertéskarajhoz nagyon jól megy az illatos narancs, vajban sütve pedig még omlósabb lesz.


Ez az omlós, narancsos sertéskaraj gyorsan elkészülő, pazar téli ebéd vagy vacsora lehet. Még finomabb, ha a húsra vajon sütsz kérget.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 szelet sertéskaraj
👉 2 narancs
👉 2 evőkanál vaj
👉 1.5 dl alaplé
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A sertéskarajt klopfold ki, és szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal. Egy serpenyőben olvassz vajat, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget a hús mindkét oldalára, és szedd ki.

A hagymát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyiknek a hús pirult, szükség esetén még egy kis vaj hozzáadásával párold a hagymát puhára. A narancsot közben hámozd meg, a hártyáit húzd le, a gyümölcsöt darabold fel. Add a puha hagymához, öntsd fel alaplével, tedd vissza bele a húsokat, és letakarva tíz perc alatt párold omlósra az egészet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések