A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újra véres csomagokat küldtek ukrán nagykövetségekre


A rendőrség három véres borítékot fogott el hétfőn.  

A spanyol rendőrség további három véres borítékot fogott el hétfőn, amelyek állati szemeket tartalmaztak, és amelyeket a madridi ukrán nagykövetségnek, valamint a barcelonai és malagai ukrán főkonzulátusnak címeztek. Múlt héten Kijev bejelentette, hogy egy sor véres csomagot küldtek az ukrajnai diplomáciai képviseleteknek Európa-szerte, nem sokkal azután, hogy egy levélbomba felrobbant a madridi ukrán nagykövetségen, a rendőrség pedig továbbiakat hatástalanított, amelyek közül az egyiket Pedro Sanchez spanyol miniszterelnöknek címezték.

A spanyol posta biztonsági részlege az újabb borítékokat a hétfő reggeli biztonsági ellenőrzések során találta meg, és azonnal értesítették a rendőrséget, akik a helyszínen a borítékokban nem találtak robbanószert vagy éghető anyagot a források szerint. A madridi ukrán nagykövetség pénteken már kapott egy állati szemeket tartalmazó borítékot, amelyen a spanyol belügyminisztérium szerint külföldi bélyeg volt.

A csomagból származó bizonyítékokat és információkat akkor megosztották a postaszolgálattal, és ennek alapján szűrték ki hétfő reggel az újabb három borítékot. Szombaton a nyomozáshoz közel álló forrás megerősítette a Reutersnek, hogy múlt héten a hat borítékot az észak-spanyolországi Valladolid városában adhatták postára. Oleg Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő hétfőn megerősítette az újabb véres borítékok elfogását, hozzátéve, hogy ezekkel együtt 21 ismert esetet regisztráltak, amelyek során 12 ukrán diplomáciai külképviseletre küldtek hasonló fenyegető leveleket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések