A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Toszkán csirkemell tejszínes szószban: spenót és koktélparadicsom adja meg az ízét


A krémes, zöldséges toszkán csirkemellben kétféle paradicsom és spenót is található.


Télen is ehetsz zöldséges ételeket! A toszkán csirkemellet tejszínes, spenótos szósz koronázza meg, a legfinomabb ízekért pedig a fűszeres pác felel, amiben előzőleg pihentetni kell a hússzeleteket.

Hozzávalók 4 személyre

A csirkéhez
👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

A szószhoz
👉 15 dkg spenót
👉 10 dkg reszelt parmezán
👉 10 szem koktélparadicsom
👉 5 szem szárított paradicsom
👉 2 dl főzőtejszín
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A páchoz való fűszereket és az olívaolajat keverd el egy kisebb tálban. A csirkét vágd szeletekre, kend le a páccal, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

A pácolási idő leteltével oldalanként öt perc alatt pirítsd meg a csirkemelleket, majd vedd ki őket. A serpenyőbe szükség szerint önts még egy kevés olívaolajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, dobd rá a spenótot, a félbevágott koktélparadicsomot és a szárított paradicsomot, sózd, borsozd, forgasd össze, és fedő alatt nagyjából hét perc alatt fonnyaszd meg őket. Amikor a zöldségek összeestek és megpuhultak, öntsd fel őket a tejszínnel, tedd vissza bele a hússzeleteket, szórd meg reszelt parmezánnal, és forrald össze. Rizzsel vagy tésztával tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések