A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Törtek az utasok csontjai a Suzukiban: előveszi a debreceni ügyészség a jogsi nélkül balesetező fiatalt


Pénzbüntetést kaphat a férfi, aki kereszteződésben csapódott villanyoszlopnak még tavaly novemberben. 

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nyírlugosi férfi ellen, aki jogosítvány és kellő gyakorlat nélkül vezette a személyautót, amelyben a barátai ültek, majd egy villanyoszlopnak ütközött – olvasható a megyei főügyészség közleményében. 

A vád szerint a felnőttkorú, 18 éves vádlottnak a bűncselekmény elkövetésekor jogosítványa és vezetői gyakorlata sem volt. Tavaly november 6-án délután a férfi egy alkalmi ismerősével Nyírlugosról Nyíradonyba ment személygépkocsival. A járművet a vádlott ismerőse vezette, majd a főtéren önszántából átadta a személyautó kulcsát a vádlottnak. Az elkövető az autóval Nyíradony több utcáján is járt, a járműbe felvette a barátait és a fiatalkorú barátnőjét, aztán együtt kocsikáztak. A barátnője a vezetőülés mögött, a hátsó ülésen ült, és nem használta a biztonsági övét – mutat rá az ügyészségi közlemény.

Ezt követően a vádlott Nyíradonyból elindult Nyíracsád irányába, azonban 19 óra 40 perc körül már sötét volt, de működött a közvilágítás. Az elkövető a lakott területen a megengedettnél gyorsabban, kb. 60-70 km/h-val közlekedett, majd egy útkereszteződéshez érkezve figyelmen kívül hagyta a megállási és elsőbbségadási kötelezettséget előíró jelzőtáblát, megállás nélkül, korábbi sebességével behajtott a kereszteződésbe.

Gyakorlatlansága és a túl nagy sebesség miatt elvesztette uralmát a jármű felett, sodródni kezdett, majd nagy sebességgel nekiütközött a keresztező út túloldalán lévő villanyoszlopnak.

Az ütközés következtében a gépkocsi két kiskorú utasának 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülései keletkeztek, míg a felnőttkorú utas 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A balesetben a vádlott is súlyosan megsérült és az autóban is jelentős anyagi kár keletkezett.

A közlemény rámutat: a vádlott KRESZ-szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre a baleset és keletkeztek a sértettek sérülései.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések