A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tojásos krémmel töltött budai karaj: így nem szárad ki sütés közben a hús


Az egészben sütött budai töltött karaj belsejében lágy, tojásos krém bújik meg.


A budai töltött karaj tökéletes szombati vagy vasárnapi ebéd lehet. A húst érdemes kisütés előtt egyszerű, fűszeres pácban tartani, hogy omlósabb és ízletesebb legyen. Ha baconbe tekered, abban is biztos lehetsz, hogy nem fog sütés közben kiszáradni.

Hozzávalók 6 személyre

👉 1 kg egész karaj
👉 6 szelet bacon
👉 5 tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 vöröshagyma
👉 1 csokor újhagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 2 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 dl olaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Az egész karajt sózd meg. Fél deci olajat keverj össze pirospaprikával és borssal, locsold meg vele a húst, és pihentesd a hűtőben néhány órát vagy akár egy egész éjszakát.

Másnap négy tojást főzz tíz perc alatt keményre. Ha készen vannak, hűtsd ki, hámozd meg és törd össze őket. Az újhagymák fehér részét karikázd fel, kevés olajon párold puhára, és add a tojásokhoz. Üss bele egy nyers tojást, ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel. A karaj közepébe éles késsel vájj mélyedést, ebbe töltsd a tojásos keveréket, és helyezd el egy tepsiben. Csavard körbe baconnel, szórj mellé cikkekre vágott hagymát, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe másfél órára, amíg omlósra sül. Tálalás előtt pihentesd még 15-20 percet, csak utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések