A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült kelbimbó zöldségekkel együtt sütve: egészséges köret és főétel is lehet


A tepsis sült kelbimbó zöldségekkel együtt pirul, a tetejét pedig nyúlós sajt koronázza meg.


A tepsis sült kelbimbó zöldségekkel önmagában is megállja a helyét, de ha nagyon éhes vagy, hús mellé, köretként is tálalhatod. A téli időszakban érdemes sok kelbimbót fogyasztani, mivel ez a hidegtűrő zöldség tele van C- és K-vitaminnal, emellett a fehérjetartalma is magas.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 kelbimbó
👉 3 krumpli
👉 1 édeskrumpli
👉 1 sárgarépa
👉 1 lila hagyma
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

A besamelmártáshoz
👉 12 dkg reszelt sajt
👉 3 dl tej
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 evőkanál vaj
👉 1 mokkásknál szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő. A krumplit, az édeskrumplit, a sárgarépát és a hagymát hámozd meg, és vágd tetszőleges darabokra. A kelbimbót mosd meg, és a kicsiket hagyd egyben, a nagyobbakat felezd el. Egyengesd el őket egy vajjal kikent tepsiben, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, forgasd össze olívaolajjal, és tedd félre.

A mártáshoz a vajat olvaszd fel, és pirítsd meg rajta a lisztet. Öntsd fel a tejjel, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és kézi habverővel kevergesd néhány percig, amíg besűrűsödik. Ekkor add hozzá a reszelt sajt felét, várj, amíg elolvad, és húzd le a tűzről. A mártással öntsd nyakon a zöldséges keveréket, és forgasd jól össze. Szórd meg a tetejét a maradék reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt a tetején megpirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések