Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Téli hangulatú diós muffin: almaszósztól szaftos a tésztája


Ebbe a mennyei diós muffinba tojás nem is kell, a tésztája viszont almaszósztól olyan lágy.


Bátran kísérletezz a különböző muffinokkal! A diós muffin tésztájába almaszósz és reszelt répa is kerül. Kihagyhatatlanok belőle a téli fűszerek, mint a fahéj, a gyömbér és a szegfűszeg is.

Hozzávalók 12 darabhoz

👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg sárgarépa
👉 10 dkg almaszósz
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg dió
👉 2 tk sütőpor
👉 1 dl olaj
👉 1 dl tej
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
👉 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

A répát pucold meg, kis lyukú reszelőn reszeld le, és keverd el az almaszósszal. Add hozzá az olajat, a tejet, a citromlevet és a kétféle cukrot, és keverd jól össze. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel, majd adagold az almaszószos keverékhez. A diót éles késsel aprítsd fel, és forgasd a tésztához. Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, ebben oszd el a tésztát. Ne töltsd tele, mert sütés közben még nőni fognak. Told a tepsit 180 fokos sütőbe 25 percre, amíg a muffinok jól átsülnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések