Az ünnepi borlevessel jól fog kezdődni a karácsonyi vacsora.
Az ünnepi borleves nemcsak azért kitűnő választás a karácsonyi asztalra, mert nagyon kevés munkával készen van, hanem azért is, mert az alkohol elfő belőle, így egy kevés akár a gyerekeknek is adható.
Hozzávalók 6 személyre
👉 1 l száraz fehérbor
👉 10 dkg cukor
👉 10 szem szegfűszeg
👉 5 tojássárgája
👉 3 dl víz
👉 2 dl habtejszín
👉 2 rúd fahéj
👉 2 teáskanál vaníliakivonat
👉 1 narancs
👉 1 citrom
Elkészítés:
Egy fazékban melegítsd össze a vizet és a bort, közben add hozzá a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliakivonatot. A citrom és a narancs héját reszeld le, add a leveshez, és facsarj bele egy keveset a gyümölcsök levéből is. 15-20 perc alatt forrald össze. Ennyi idő elég ahhoz, hogy az alkohol elpárologjon belőle, az ízei pedig megfelelően összeérjenek. Ha készen van, szűrd le.
A tojássárgákat keverd el a cukorral és a habtejszínnel, és adj hozzá néhány evőkanállal a léből is. Öntsd óvatosan a gyöngyöző levesbe, vigyázva, hogy a tojás ki ne csapódjon. Kis lángon főzd össze további öt-tíz percig, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ha mégis kicsapódott volna a tojás, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben.
0 Megjegyzések