A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szervezetten fosztogattak egy siófoki áruházat


Egy társaság szervezetten fosztogatta az egyik siófoki áruházat. 

A három férfi és egy nő a húszas és harmincas éveikben jár, nem volt munkahelyük és rendszeres jövedelmük, ezért megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd az élelmiszerek egy részét elfogyasztják, de a lopott holmi nagyobbik részét értékesítik. 

Az elkövetők még a szerepeket is kiosztották egymás között. Amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezután közösen pakoltak az autójukba. Ily módon, három alkalommal összesen 790 ezer forint kárt okoztak az áruháznak. Az utolsó esetben a lebukástól tartva az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, ekkor további 124 ezer forint értékű terméket kíséreltek meg ellopni, de végül elmenekültek az üzletből. A siófoki nyomozók a biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség bűnszövetségben elkövetett lopásért a három vádlott ellen végrehajtandó, míg negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a kár megtérítésére is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések