A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos rizses hús sütőben készítve: így lesz a rizs a legfinomabb


Még finomabb lesz a rizses hús, ha sütőben érnek össze az ízei.


Nagyon jól feldobhatod a klasszikus rizses húst, ha hagyod, hogy sütőben süljön ropogósra. A pörköltet előbb főzd félpuhára, a rizst viszont nyersen tedd a tepsibe, hogy teljesen legyen lehetősége magába szívni a fűszeres szaftot.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg sertéscomb
👉 15 dkg rizs
👉 5 dkg füstölt szalonna
👉 1 hagyma
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 1 teáskanál cayenne-bors
👉 1 mokkáskanál köménymag
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, olvaszd ki a zsírját, majd a pörcöket halászd ki. Közben a hagymát aprítsd fel, a húst vágd kockákra. A visszamaradt szalonnazsíron párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, dobd rá a húst, pirítsd fehéredésig, majd hintsd meg pirospaprikával, add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, keverd össze, és így süsd tovább, amíg a zöldségek összeesnek. Ekkor öntsd fel fél liter vízzel. Sózd, borsozd, szórd meg köménymaggal és Cayenne-borssal. Amikor a víz felforrt, vedd a lángot kicsire, és főzd a pörköltet fél órát.

A rizst egyengesd el egy tepsi aljában, öntsd rá a pörköltet szaftjával együtt, tedd vissza bele a szalonnát, forgasd össze, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 40 percre. Sütés közben egy-két alkalommal keverd át, és ha szükséges, pótold alatta a folyadékot. Akkor jó, ha a rizs az összes szaftot magába szívta, és a hússal együtt teljesen megpuhult.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések