Próbáld ki a tejberizst török módra, sütőben sütve!
A török sült tejberizs a nálunk megszokotthoz hasonlóan készül, csak a végén kis tálkákban, sütőben sütnek kérget rá. Kevés hozzávaló kell hozzá, így nem csak finom és egyszerű, hanem olcsó is.
Hozzávalók 6 adaghoz
👉 25 dkg cukor
👉 12 dkg rizs
👉 2 evőkanál étkezési keményítő
👉 1.5 l tej
👉 1 l víz
👉 1 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A rizst főzd meg annyi vízben, amennyit maradéktalanul magába tud szívni. Amikor az összes víz elfőtt, öntsd fel bő egy liter tejjel, és lassú tűzön főzd teljesen puhára. Közben add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. A keményítőt keverd el a maradék tejjel, öntsd a fővő rizshez, ezzel sűrítsd be. Oszd el szufléformákba vagy másmilyen hőálló tálkákba. A tojást egy evőkanál tejjel keverd el, és ezzel kend meg az adagok tetejét. Told 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg a teteje pirosra sül. Ha kész, vedd ki a sütőből, várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl, majd tedd be a hűtőbe, és ott pihentesd néhány órát, de akár egy egész éjszakát is.
0 Megjegyzések