A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőben sült karfiol fűszeres, kefires bundában: hús nélkül is teljes értékű ebéd


A fűszeres, kefires bundában sült karfiol annyira finom és laktató, hogy tényleg nem hiányzik mellőle a hús.


Buffalo-karfiolnak is nevezik a fűszeres, kefires bundában kisült zöldséget, amelyet csípős máz tesz még vonzóbbá. Mivel sütőben készül, túl sok zsiradékot sem vesz fel. Fokhagymás, tejfölös mártogatóssal az igazi.

Hozzávalók 4 személyre

A karfiolhoz
👉 45 dkg kefir
👉 20 dkg liszt
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 4 evőkanál juraszirup
👉 2 karfiol
👉 2 evőkanál füstölt paprika
👉 2 evőkanál vaj
👉 1 evőkanál római kömény
👉 1 teáskanál só
👉 késhegynyi chili

A mártogatóshoz
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 1 nagy doboz tejföl
👉 1 evőkanál citromlé
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a kefirt a liszttel, a zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával, a sóval és a köménnyel. A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, csepegtesd le, és forgasd a kefires masszába. Egyengesd el a bundázott zöldséget sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 190 fokos sütőbe fél órára, amíg roppanósra sül. Közben a juharszirupot olvaszd össze a vajjal, adj hozzá ízlés szerint chilt, és a sütés utolsó tíz percében kend a karfiolok tetejére.

A mártogatóshoz a tejfölt keverd el a fokhagymaporral, a citromlével és a frissen őrölt borssal. Tartsd a hűtőben, amíg a karfiolok ki nem sülnek, és ezzel kínáld a zöldséget.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések