A virslivel és kelkáposztával főtt frankfurti leves önmagában egy kiadós vacsora gyanánt is megállja a helyét.
A frankfurti levesnek valójában semmi köze Németországhoz: egy ízig-vérig magyar fogásról van szó, a nevét pedig a belefőzött frankfurti virslinek köszönheti. Bőven fűszerezve és sok-sok tejföllel készítsd.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg frankfurti virsli
👉 25 dkg tejföl
👉 2 krumpli
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis fej kelkáposzta
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál köménymag
👉 1 teáskanál majoránna
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A hagymát olajon párold üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát, pirítsd egy percig, és húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával, köménymaggal és a majoránnával, és hagyd állni egy-két percig, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket. Közben a krumplit hámozd meg, és vágd kockákra, a kelkáposztát szeleteld fel. Add őket a fűszeres hagymához, öntsd fel másfél liter vízzel, sózd, borsozd, és tedd a tűzre. Amikor felforrt, vedd a lángot kicsire, és húsz percig főzd.
Közben a virslit karikázd fel, egy serpenyőben olajon pirítsd meg néhány perc alatt, és add a leveshez. A tejfölből, a lisztből és egy evőkanál főzőléből készíts habarást, csorgasd a leveshez, és folyamatosan kevergetve ezzel sűrítsd be. Tálald friss kenyérrel.
0 Megjegyzések