A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Schengen-botrány: a romániai magyarok a korrupt politikát és nem Ausztriát hibáztatják


Keserűek az erdélyi magyarok is Románia schengeni zónához való csatlakozásának megvétózása miatt. 

Egész Romániát felháborítja, hogy megvétózták az ország schengeni csatlakozását, de az ott élő magyarok közül nagyon sokan nem Ausztriát szidják emiatt, hanem a politikusokat teszik felelőssé a döntés miatt.

Az RMDSZ Facebook-oldalán

Kelemen Hunor elnök – egyben miniszterelnök-helyettes – ugyan gyalázatos döntésről ír,

szerinte „Ausztria vétója helytelen, erkölcstelen, észérvektől mentes, szégyentelen politikai játszmára vall. Igen, gyalázatos ez a döntés, amely valamennyi romániai állampolgár, az ország területén élő valamennyi közösség ellen irányul”, de a kommentelők ezzel a megállapítással nem feltétlenül értenek egyet.

Egyikük azt írja, „mennyire fájdalmas mikor »hatalmasabb« politikusok nevetségessé teszik egy-egy ország korrupt politikusait, mikor szembesítik őket 32 év gyalázatos tevékenykedésének következményével.

Amekkora korrupció van ebben az országban minden szinten,

bármilyen téren, csoda lesz ha valamikor is beveszik az országot a schengeni övezetbe.”

Más úgy fogalmaz, „ha nem volt baj a sógorokkal, amikor az ország kőolajtartalékait és faállományát potom áron megszerezték, akkor most miért van baj a schengeni vétóért?”

Azt, hogy Románia erdeit az osztrákoknak adják el olcsón, többen is romániai politikusok a szemére veti. Egy kommentelő nagyon felháborodott: „Jellemző! Jól megtanultátok a parlamentben! Ti soha semmiért nem vagytok felelősek. Mindig mások. Szégyen!”

Van, aki kicsit viccesebbre vette a figurát, mondván, „anno a románok megették a hattyút náluk és az osztrákok ezt nem felejtették el, így ez lett a következménye”. Egy olvasó pedig a kommentek alapján meg is jegyzi, hogy kezdenek az emberek az RMDSZ-től elfordulni, amit meg is ért,

más viszont azokat nem érti, akik a döntésen csodálkoznak.

Az egyik facebookozó pedig azt követeli, hogy ne sanyargassák a népet, a korrupció, a sok csalás, lopás, hazugság miatt „mindenkinek elege van belőletek” – fogalmaz.

Van azonban, aki szerint „már megy a fenyegetőzés a román tv-csatornákon...... jellemző! Kíváncsi vagyok, hogy a következő Sepsi v. FK Csíkszereda meccseken tovább megy a magyargyűlölet ... ordítozás, büntetlenül?? – írja a kommentelő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések