A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Saját magára költötte a rábízott befektetést a 73 éves nő


Saját célokra használta fel azt a pénzt, amit befektetési céllal átvett egyik ügyfelétől a Békéscsabai Járási Ügyészség szerint az a 73 éves nő, aki ellen csalás miatt emeltek vádat. A nő felfüggesztett börtönbüntetést kaphat, és várhatóan az okozott kár eddig meg nem térített részét is meg kell térítenie. 

A nő biztosításokat közvetített, így ismerte a sértettet, mivel a férfi korábban rajta keresztül kötött életbiztosítást. A nő 2017-ben felajánlotta a férfinak, hogy a biztosításból felszabadult pénzét befekteti, és 20 hónap múlva – azaz 2019 elején – a befektetett összeget 20 százalékos kamattal együtt visszafizeti neki. Erről megállapodást is aláírtak, és a férfi átutalt a nőnek 2,1 millió forintot.

A vádlott azonban átverte a férfit: igazából nem is befektetési szándékkal kérte a pénzt, hanem azért, hogy kötelezettségeit, tartozásait rendezze. Saját célokra használta fel az átutalt pénzt, és azt az ígért határidőben nem fizette vissza. A nő a nyomozás során 100 ezer forintot, majd később, úgynevezett közvetítői eljárás során 1 millió 40 ezer forintot térített meg az okozott kárból, amelyből jelenleg is fennáll 960 ezer forint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések