Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rozmaringos, egészben sült szűzpecsenye leveles tésztában: belül fantasztikusan omlós


Készíts egészen újfajta lakomát: süsd ki a puha, rozmaringos szűzpecsenyét ropogós leveles tésztában!


Wellington módra készült ételnek is hívják azt, amikor a sertés- vagy marhahúst leveles tésztába burkolva kínálják. Az előrecsomagolt tészta segítségével te is könnyen elkészítheted ezt a mutatós finomságot. Mint a legtöbb húsételhez, a rozmaring az omlós szűzpecsenyéhez is nagyon jól megy.

Hozzávalók

👉 40 dkg leveles tészta
👉 25 dkg gomba
👉 3 dkg vaj
👉 2 ág rozmaring
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 szűzpecsenye (kb. 50 dkg)
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 db tojássárgája
👉 1 evőkanál száraz fehérbor
👉 1 teáskanál őrölt kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A szűzpecsenyét dörzsöld be sóval, borssal, kakukkfűvel, és tedd a hűtőbe egy órára. Ha az idő letelt, vedd ki a hűtőből, serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat, és oldalanként tíz perc alatt süsd meg. Dobj mellé a serpenyőbe néhány szép ág rozmaringot is. 

Miközben a hús sül, aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát. A már megpirult szűzpecsenyét vedd ki a serpenyőből, de a rozmaringot hagyd benne! Ugyanebben az edényben kis vaj hozzáadásával futtasd meg a hagymát. 

Ha már puha, add hozzá a fokhagymát és a gombát, sózd, borsozd, öntsd fel fehérborral, és kevergetve párold az egészet puhára. A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki. A közepén egy vastagabb csíkban egyengesd el a hagymás gombát, helyezd a tetejére a húst. 

A leveles tészta egyik szélét hajtsd rá, kend meg felvert tojássárgájával, majd kenj egy kis tojássárgát a tészta másik felére is, és azt is hajtsd fel. 

A tészta két végét zárd le, helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, a tetejére is kenj egy kis tojássárgát, és told 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 50 percre, amíg a tészta aranysárgára pirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések