A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogósra sütött gluténmentes karfiolkrokett: izgalmas és egészséges köret


A ropogós, gluténmentes karfiolkrokettet kókuszliszttel is elkészítheted, így nem igazán egészséges köretet varázsolhatsz az asztalra.


A gluténmentes karfiolkrokett tökéletes választás akár szaftos húsételek mellé, akár valamilyen finom mártogatóssal. Legjobb kókuszliszttel készíteni, de mindig óvatosan adagold, mert már egy kis mennyiség is nagyon sok nedvességet felvesz belőle.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg karfiol (tisztítás után mérve)
👉 4 tojás
👉 2 evőkanál kókuszliszt
👉 1 csokor petrezselyem
👉 0.5 dl tej
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és forró, sós vízben nagyjából húsz perc alatt főzd teljesen puhára. Ha kész, szedd ki, még melegen törd össze, vagy vágd apró darabokra, sózd és borsozd meg, és hagyd kihűlni. Amikor már szoba-hőmérsékletű, add hozzá a tojást, a tejet, és annyi kókuszlisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Keverd el az aprított petrezselyemmel, gyúrd alaposan össze, formálj belőle hengereket, és forró olajban oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések