A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós zöldségfasírt répával és cukkinival: ebből tényleg nem hiányzik a hús


A répás cukkinifasírt hús nélkül is laktató, a sok zöldségnek köszönhetően pedig nem is hizlal.


Sokféleképpen készíthetsz zöldségfasírtot: ezzel a répás cukkinifasírttal is garantáltan sikered lesz. A belevaló cukkinit érdemes egy nagy méretű szűrőbe reszelni, és azt egy tálra állítani, így a besózás és a pihentetés után könnyen ki fogod tudni nyomkodni belőle a vizet.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 cukkini
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 hagyma
👉 1 sárgarépa
👉 1 tojás
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. A cukkinit reszeld le, sózd be, pihentesd tíz percig, majd nyomkodd ki belőle a vizet, és tedd egy tálba. Reszeld hozzá a megpucolt répát és a fokhagymát, üsd bele a tojást, add hozzá a párolt hagymát, sózd, borsozd, majd kanalazd bele a lisztet és a zsemlemorzsát is. Add hozzá a felaprított petrezselymet, gyúrd össze, és formálj belőle gombócokat. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig ellepi őket, és közepes lángon oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések