Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós fahéjas tekercsek leveles tésztából: finomabb, mint amit a pékségben kapsz


A leveles tésztából készült fahéjas tekercs otthon elkészítve is van olyan finom, mint a pékségben, de csak töredékébe kerül.


Te is szereted, amikor a frissen kisült péksüti illata átjárja a pályaudvart, az aluljárót, sőt néha még a metróban is érezni? A ropogós fahéjas csigákat te is elkészítheted otthon készen kapható leveles tésztából, ráadásul így néhány darab árából akár egy egész tepsi kijön.

Hozzávalók 14 darabhoz

👉 5 dkg vaj
👉 3 evőkanál porcukor
👉 1.5 teáskanál fahéj
👉 1 csomag leveles tészta
👉 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A porcukrot keverd össze a fahéjjal. Ha mélyhűtött leveles tésztát használsz, olvaszd fel és nyújtsd ki, ha frisset, egyszerűen csak tekerd le egy deszkára, és vágd egyforma háromszögekre. A vajat olvaszd fel, oszd el kenőtollal a darabokon, majd mindegyikre szórj fahéjas porcukrot. Alulról felfelé csavard fel őket, és helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tekercsek tetejét kend meg felvert tojással, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, amíg szép színt kapnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések