A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Retteg a haláltól Putyin, ezért nem nyúl atomfegyverhez – véli Zelenszkij


Az ukrán elnök szerint ugyanakkor, ha Putyin meghal, vége lesz a háborúnak.

Volodimir Zelenszkij interjút adott David Lettermannak, amelyet a Netflix mutat majd be. „Ha Putyin már nem lesz, akkor nehéz dolguk lesz, a belpolitikával fognak foglalkozni, nem a külpolitikával” – így elmélkedett az ukrán elnök arról, hogyan alakulna az országa ellen Oroszország által indított háború sorsa, ha az orosz elnök elhunyna.

Zelenszkij: Putyin fél a haláltól

A YahooNews cikkében azonban rámutat: az adás során

Zelenszkij arra is kitért: szerinte Putyin szeret élni és fél a haláltól, ő ezért sem tartja valószínűnek, hogy az orosz elnök atombombához nyúlna.

„Láttam őt [Putyint - a szerk.]. Láttam az élni akarását. Szereti ezt az életet, még ül is... a hosszú asztalánál [utalás Vlagyimir Putyin tárgyalóasztalára, ahol a világ vezetőivel szemben 6 méterre ült – a szerk.]. ... fél a Covidtól vagy valami mástól. Ez azt mutatja, hogy fél a haláltól, és szereti az életet. Ezért kétlem, hogy kész lenne atomfegyvereket használni, mert tisztában van vele, hogy ha megteszi, akkor bármelyik másik állam megtorlása rá vonatkozólag is megtörténhet. És őt személyesen is érintheti” – idézi az ukrán elnököt a YahooNews.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések