A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rántott csirkemell mandulás bundában: így készítve gluténmentes is


Változatosan elkészítheted a rántott csirkemellet gluténmentesen, mandulás bundába forgatva.


A fűszeres, mandulás bundába forgatott gluténmentes rántott csirkemell hamisítatlan diétás, mégis isteni finom fogás. Ne előre porított mandulát használj hozzá, hanem olyat, amit te őrölsz meg úgy, hogy nagyobb darabokban maradjon.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 20 dkg hámozott mandula
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb darabokra, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és egy órára tedd félre. A mandulát közben késes aprítóban őröld durvára, és keverd el a fűszerekkel. A pihentetési idő végén a csirkemellet vedd ki a hűtőből, forgasd meg a felvert tojásban, utána a fűszeres mandulában. Ha szükséges, kézzel nyomkodd rá a mandulát, hogy egyenletesen fedje be, majd helyezd el a húst sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg a tetejét egy kis olajjal, és told 200 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg a bunda ropogósra, belül a hús pedig omlósra sül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések