A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rakott krumpli hús nélkül: fűszeres tejszínes szósz a lelke


A rakott krumpli hús nélkül tejszínnel, zöldségekkel és sok sajttal sül össze.


A rakott krumplit hús nélkül is elkészítheted: ebbe a változatba szárított paradicsom, cukkini és hagyma került, és az egészet sűrű, fűszeres tejszín fogja össze. Ne spórold le a tetejéről a reszelt sajtot se!

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 20 dkg tejföl
👉 10 dkg füstölt sajt
👉 10 dkg trappista sajt
👉 10 dkg szárított paradicsom
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl tejszín
👉 1 cukkini
👉 1 nagy vöröshagyma
👉 1 mokkáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, hogy kihűljön. Amíg hűl, a szárított paradicsomot és a cukkinit vágd nagyobb darabokba, a sajtokat reszeld le és keverd össze, a hagymát cikkezd fel. A tejfölt keverd el a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.

Egy tepsit kenj ki vajjal. Ossz el rajta egy réteg meghámozott, felkarikázott krumplit, arra tegyél a paradicsomból, a hagymából és a cukkiniból, kend meg a fűszeres tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, majd így folytasd a rétegzést, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetején már csak krumpli, tejszín és sajt legyen. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percet, hogy a sajt ropogósra süljön a tetején.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések