Ez a citromos túrótorta egész egyszerűen fenomenális. Az állaga elképesztően lágy és krémes az íze kellemesen édes, a citromtól üde és frissítő. A nyári forróságban nincs is ennél jobb választás, már csak azért is, mert még sütni sem kell.
Az alábbi habkönnyű citromos csoda Anyukám receptkönyvéből való. Akkor készítette először, mikor jó néhány év után hazaköltöztem Spanyolországból. Éppen tombolt a nyár, meleg volt, a könnyű friss citromos torta pedig telitalálatnak bizonyult. Alig marad belőle egy kevés. A maradék bekerült a hűtőbe, de az sem tartott sokáig, még aznap éjszaka kisurrantam a konyhába és megettem az egészet.
Hozzávalók:
👉 20 dkg vajas keksz
👉 12 dkg vaj
👉 2 darab citrom (kisebb)
👉 3 dl tejszín
👉 10 dkg cukor
👉 40 dkg lágy túró
👉 1 ek menta - díszítéshez
👉 1 darab citrom díszítéshez
Elkészítés:
A vajas kekszet összetörjük. A vajat gyorsan, kevergetve felolvasztjuk. A felolvasztott vajat a kekszőrleményhez adjuk, összekeverjük, majd egy tortaformába nyomkodjuk egy kis peremet hagyva. Lefedve a hűtőbe tesszük pihenni.
A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk. A tejszínt, a cukor lassú adagolásával kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük. A citrom héjat és levet a túróhoz keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. A keksz alapra terítjük a krémet. Legalább 6 órára hűtőszekrénybe tesszük. Citromkarikákkal, menta levéllel díszítve tálaljuk.
0 Megjegyzések