Hirdessen itt

Pelé életéért küzdenek – nem reagál a kezelésekre


Rossz hír érkezett a világ egykor legjobb futballistájáról, Pelé kórházi kezelése nem jó irányt vett, már csak palliatív kezelést kap. 

A múlt kedden került ismét kórházba Pelé, az egykor világ legjobb futballistájának számító világsztár. Akkor a brazil válogatott is üzent neki, amire azt válaszolta, hogy csak a szokásos havi kezeléseken vesz részt. Ez gyakorlatilag palliatív kezelést jelent.

A palliatív ellátás a beteg hatékony és teljes körű ellátása akkor, amikor a betegség nem reagál a gyógyító célú kezelésekre, és amikor a fájdalom és egyéb tünetek enyhítése pszichológiai, szociális és spirituális problémák megoldása kiemelkedő jelentőségű feladat. Átfogó célja a lehető legmagasabb életminőség biztosítása a beteg számára.

Nem kell ahhoz túlságosan érteni az orvosláshoz, hogy az ember kiolvassa belőle, hogy ez semmi jót nem jelent a vastagbélrákkal küzdő Pelé számára. Gyakorlatilag végstádiumba került, és a fájdalmai enyhítésére kap kezelést az áttétes daganattal küzdő egykori sztár.

A háromszoros világbajnok Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizálták a betegséget, azóta műtéten is átesett. Az állapota hol rosszabbodott, hogy pedig javult, de az elmúlt időszakban stabilnak volt mondható. Az Egyesült Államokban élő lánya szerint nincs közvetlen életveszélyben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések