A zöldfűszeres, sajtkrémes csirkemell ideális választás akkor, ha nemcsak finomat szeretnél enni, hanem az is fontos számodra, hogy ne hizlaljon az ebéd.
Kend meg a csirkemellet zöldfűszeres sajtkrémmel, pakolj a tetejére sovány sajtot és paradicsomkarikákat, és máris kész a könnyű, diétás ebéd. Rizzsel vagy zöldségkörettel nagyon finom, de olasz módra tésztával is tálalhatod.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 10 dkg natúr krémsajt
👉 10 dkg sovány trappista sajt
👉 2 paradicsom
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál aprított snidling
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Sózd és borsozd be, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. A pácolási idő leteltével helyezd el a szeleteket egymás mellett egy tepsiben.
A sajtkrémet keverd össze az apróra vágott snidlinggel, a rozmaringgal és a kakukkfűvel, és kend meg vele a csirkeszeletek tetejét. A paradicsomot karikázd fel, oszd el a megkent húsokon, majd fedd be őket reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a tepsit 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd még további 15-20 percig, hogy a sajt a tetejére pirulhasson.
0 Megjegyzések