Baconnel és sajttal a tésztájában, sós kiadásban is ellenállhatatlan finomság a muffin.
A baconnel és sajttal sült sós muffin akár ebédre is tökéletes választás lehet, hiszen laktató, és pillanatok alatt össze lehet dobni. A tésztájába reszelt sajt olvad, miközben roppanósra sült baconkockák is megbújnak a kis darabokban.
Hozzávalók 12 darabhoz
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg tejföl
👉 10 dkg bacon
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 tojás
👉 1 dl étolaj
👉 1 csomag snidling
👉 1 mokkáskanál szódabikarbóna
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és serpenyőben süsd ropogósra. A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral és a szódabikarbónával és a borssal. Egy másik tálban a tojást keverd el a tejföllel és az olajjal, adagold hozzá a lisztes részt is, végül keverd el az apróra vágott snidlinggel, a baconnel és a reszelt sajt felével. Óvatosan sózd meg, de vigyázz, a bacon is sós. A tésztát oszd el kapszlikkal kibélelt muffintepsiben, szórd a tetejére a maradék sajtot, és told 180 fokos sütőbe 25-30 percre, amíg teljesen átsül.
0 Megjegyzések