A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Női fotóval regisztrált a társkeresőn a derecskei férfi – jóváteheti bűnét


Beismerte és megbánta tettét. 

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség közvetítői eljárásra utalta azt a büntetőeljárást, melyben egy férfi egy közösségi oldalról letöltött női fényképet töltött fel egy társkereső oldalra. 

Az ügyészségi határozat szerint a férfi május 11-ét megelőzően derecskei otthonából egy női becenévvel regisztrált egy internetes társkereső oldalon, amelyhez egy számára ismeretlen nőnek egy közösségi oldalra feltöltött két profilképét használta fel, a sértett tudta és engedélye nélkül. 

A férfi később, a regisztráció után további két, szintén az interneten talált, más nőről készült képet is közzétett, és olyan tartalmú hirdetést közölt, amely szerint a képeken látható nő partnert keres.

A férfi hirdetése alapján a sértett mintegy 100 üzenetet kapott a közösségi oldalához kapcsolt csevegő alkalmazásában, ezekben számára ismeretlen személyek kapcsolatot kívántak vele teremteni, gyakran különböző fényképeket is csatoltak. A gyanúsított a női sértettnek ezáltal jelentős érdeksérelmet okozott.

A berettyóújfalui rendőrök a férfit személyes adattal visszaélés vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként, amely során beismerte és megbánta tettét, valamint indítványozta a közvetítői eljárás lefolytatását, amelyhez a sértett is hozzájárult. A felek nyilatkozata alapján a Berettyóújfalui Járási Ügyészség az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

Az irányadó szabályok alapján, ha a közvetítői eljárás keretében a felek között megállapodás születik és megtörténik a jóvátétel, akkor a gyanúsítottal szemben a büntetőeljárást megszüntetik. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések