A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Navracsics Tibor: Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz


Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz – jelentette be Navracsics Tibor a Gulyás Gergellyel közös, rendkívüli sajtótájékoztatón. 


A területfejlesztési miniszter hozzátette: az állandó képviselők egyezségre jutottak a helyreállítási tervvel kapcsolatban. Továbbá emlékeztetett, hogy december 31-ig kellett megállapodni a kohéziós pénzek megőrzéséért.

"Minden olyan célunk megvalósult, amit júniusban magunk elé tűztünk" – rögzítette.

Navracsics továbbá kiemelte, hogy 2300 milliárd forint nyílik meg a helyreállítási alap keretében. Ebből 70 százalék a megújuló energiát, míg 30 százalék a digitális átállást segíti.

Jelezte: az operatív programok tekintetében 14 ezermilliárd forint áll rendelkezésre, és ebből négyezermilliárd forintot már jóváhagyott a bizottság. Emellett részletezte, hogy 9–10 ezermilliárd áll a többi operatív program rendelkezésre.



"A tárgyalási stratégiánk kezdettől fogva világos volt" – szögezte le a területfejlesztési miniszter.

A Magyar Nemzet kérdésére Navracsics elmondta, bízik benne, hogy nem fogalmaznak meg újabb elvárásokat. A dokumentumok aláírása azt jelenti a miniszter szerint, hogy nyugtázzák a kormány erőfeszítéseit.

A kormány véleménye a dollárbaloldalról, hogy az országok szuverenitását tiszteletben kell tartani – mondta Gulyás Gergely szintén a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések